تشخیص آبلیمو تازه از غیر اصل

آبلیموی تازه فواید زیادی دارد اما به شرطی که آبلیمو تازه باشد. از این رو تشخیص آبلیمو تازه برای آنکه بتوانید اصل را از غیر اصل تشخیص دهید اهمیت فراوانی دارد. در این مقاله 5 روش برای تشخیص آبلیمو تازه را برای شما گفته ایم تا از طریق این ها بتوانید همیشه از تازه ها استفاده کنید.

آب لیمو ترش به دلیل سرشار بودن از ویتامین c و طعم و عطر مطبوع همواره مورد توجه مردم قرار. لیموترش سرشار از  ویتامین‌های  A و B و به ویژه ویتامینC و دارای آهن، کلسیم، سدیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم است

در اغلب فروشگاه‌ها و مغازه‌ها آبلیموهایی با برندها و قیمت‌های مختلف به فروش می‌رسد. اما دلیل این همه تفاوت در چیست؟

برخی تولیدکنندگان، درصدی آبلیموی طبیعی را با جوهرلیمو یا اسیدسیتریک، رنگ‌های خوراکی و آب مخلوط می‌کنند و به عنوان آبلیموی خالص به فروش می‌رسانند. تشخیص آبلیمو طبیعی به هیچ وجه کار مشکلی نیست. با دانستن چند نکته تشخیص آبلیمو طبیعی را میتوان یاد گرفت ودیگر آبلیمو غیر طبیعی مصرف نکرد.

راههای تشخیص آبلیمو تازه و طبیعی

آبلیموی طبیعی پرز دارد:

تقریبا نیمی از محتوای آبلیموی طبیعی پرز های داخل لیموترش است. که درقسمت انتهایی ظرف شیشه ای ته نشین شده است. رنگ آبلیموی طبیعی که تازه باشد روشن تر از آبلیموهای مصنوعی رایج درسوپرمارکت هاست. اگر آبلیموی طبیعی که ته نشین شده است را هم بزنید. رنگ روشن سبز که زنده است را مشاهده می کنید.

رنگ آبلیموهای شیمیایی عمدتا به زرد تمایل دارد و رنگ مرده ای دارد.

آبلیموی طبیعی ترشی کمتری دارد.

یعنی خیلی ساده می توانید یک لیوان آبلیموی طبیعی را قاشق قاشق بخورید بدون اینکه دلتان را بزند. ولی آبلیمو های شیمیایی، ترشی بیشتری دارند. و باخوردن یک قاشق ازآن، ازشدت ترشی، دیگر تمایل نداریدکه قاشق دیگری از آبلیموی فوق را بخورید.

در آبلیموی طبیعی نه تنها پرز هست. بلکه دانه های لیموترش نیز افتاده است. آبلیموی طبیعی در صورتی که در هوای گرم قرار گیرد یا زیر آفتاب قرار گیرد سریعا مزه و طعمش تغییر می کند و رنگ آن تیره می شود و طعم آن به طعم آبغوره نزدیک می شود.

اما آبلیموهای غیر طبیعی مدت های زیادی در هوای گرم و جلوی نور آفتاب قرار می گیرند و اصلا تغییر رنگ نمی دهند. آبلیموهای طبیعی چون ترشی کمتری دارند مجبور هستید مقدار بیشتری از آنها مصرف کنید در صورتی که این مقدار برای آبلیموهای غیر طبیعی شاید نصف و بلکه کمتر است.

تقلباتی که در تولید آبلیمو می شود

 استفاده از کاه

مقداری کاه زبر را با آب ولرم مخلوط کرده و مدتی به حال خود قرار می دهند. دراین حالت پس ازمدت کوتاهی مایع زرد رنگی حاصل می شود. مایع زرد رنگ را مدتی روی آبلیمو گرفته شده وگاه چرخ شده قرار می دهند.

سپس پوست لیموها را جدا کرده و مقداری اسیداستیک یا جوهر لیمو به آن اضافه می کنند.

افزودن آب و جوهر لیمو

ممکن است کارخانه‌ها،‌ آبلیموی طبیعی را با جوهرلیمو (اسید سیتریک) و رنگ‌های مجاز خوراکی و آب مخلوط کنند و با کم و زیاد کردن ترکیب‌ها، طعم و رنگ آبلیموی طبیعی را به وجود بیاورند.

پوست لیمو و رنگهای غیر مجاز خطرناک

ابتدا مقداری آب به آبلیموی تهیه شده اضافه می کنند. پس ازمدتی مخلوط رابه هم میزنند. و قسمت مایع را جدا کرده و مقداری جوهر لیمو و رنگ به آن اضافه می‌کنند.